Welkom bij Moker Energie!

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt sinds 2015 altijd een energielabel nodig als je je woning wilt verkopen of verhuren. Dat is verplicht. Met een energielabel laat jij zien hoe energiezuinig jouw woning is. De koper of huurder van de woning weet dan direct welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn om het huis nóg energiezuiniger te maken. Het energiezuinigst is een woning met label-A. Heeft de woning een G-label? Dan is er nog flink wat werk te verzetten om de woning te verduurzamen. Het energielabel geeft ook een overzicht van de woningkenmerken, zoals het woningtype, beglazing, verwarming en isolatie.

Hoe stelt Moker Energie het energielabel vast?

Onze adviseur komt bij je langs. Tijdens zijn bezoek aan de woning kijkt hij naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Je ontvangt een rapport over je energielabel. In dat rapport kun je de energieprestatie van de woning terugvinden. Ook staan in het rapport verbetermogelijkheden waarmee je het energieverbruik kunt verminderen.

De adviseur komt bij jou thuis om het energielabel te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 wordt het label bepaald op basis van de nieuwe rekenmethode NTA 8800. Je kunt alleen een energielabel krijgen via een erkend energieadviseur. De adviseurs van Moker Energie zijn hier speciaal voor opgeleid.

Energielabel aanvragen